fbpx

11.05.2021 – Corona-update

11.05.2021 – Corona-update

Goed nieuws! Het overlegcomité van 11 mei had heel wat goed nieuws voor het jeugdwerk.

Vanaf 09 juni mogen er terug activiteiten georganiseerd worden met 50 deelnemers, exclusief begeleiding, zowel binnen als buiten en zonder leeftijdsbeperking. Overnachtingen horen hier wel nog niet bij. Ook belangrijk: dit blijven groepen en er zijn geen bubbels met onbeperkt contact.

Deze versoepelingen zijn onder voorbehoud van de vaccinatiegraad (80% van de 65+ en risicogroep gevaccineerd) en stand van zaken van de ziekenhuizen (<500 bedden intensieve zorg).

Vanaf 25 juni worden de bubbels opgetrokken van 50 naar 100 deelnemers exclusief begeleiding, zowel binnen als buiten.

Deze versoepeling geldt onder voorbehoud van de vaccinatiegraad (60% van de 18+) en stand van zaken van de ziekenhuizen (<500 bedden intensieve zorg).

Vanaf 1 juli zou reizen mogelijk worden met een certificaat, we kijken uiteraard nog wat dit zal betekenen voor reizen met jongeren.

Vanaf augustus
Onder voorbehoud van de vaccinatiegraad (70% 18 +) en stand van zaken van de ziekenhuizen (<500 bedden IZ) zou de bubbel vanaf augustus vergroten van 100 naar 200 deelnemers exclusief begeleiding.

Vanaf 1 september wordt er toegewerkt naar maximale normalisering van de maatschappij.

Hierdoor zijn onze binnenlandse vakanties al gegarandeerd. Voor onze buitenlandse vakanties wachten we het Europees reisadvies nog even af.

Delen: