322122258431683

Homemade citroenlimonade

Homemade citroenlimonade

Nu we allemaal massaal moeten binnenblijven, verlang je ongetwijfeld naar een zorgeloze zomer. Gelukkig voor jou krijg je met dit receptje al een voorproefje van zonnige dagen. Lekker fris en boordevol vitamine C. Hang in there and #savethesummer.

Vergeet zeker niet jouw versie van dit receptje te delen op Instagram: beleefjevibez

Materiaal

  • Sinaasappelpers (handmatig of elektrisch)
  • Steelpannetje
  • Weegschaal
  • Enkele grote glazen (eventueel een rietje, maar denk liever aan het milieu ;))

Ingrediënten

  • 4 à 5 citroenen
  • 200 gr suiker + een beetje extra
  • 100 ml water
  • 1 l bruiswater
  • 1 citroen om af te werken
  • Takje munt
  • Ijsblokjes: als je die hebt liggen, het duurt wat lang om ze nog te maken.

Bereiding

  • Pers de citroenen uit
  • Doe een bodempje sap in een kommetje.
  • Doe de rest van het sap in een steelpannetje. Doe er de suiker en het water bij.
  • Breng het geheel aan de kook terwijl je roert.
  • Laat 1 minuutje koken en haal dan van het vuur.
  • Laat het limosap afkoelen.
  • Neem het kommetje met citroensap. Vul een ander kommetje met een bodempje suiker.
  • Neem een glas (waaruit je je limo wil drinken). Sop de rand van het glas in het citroensap en vervolgens in de suiker, zet je glas neer met de rand naar boven en laat de suikerrand opdrogen.
  • Vul je glas met een bodempje limosap (begin met een beetje, je kan altijd nog wat extra toevoegen). Vul verder aan met bruiswater. Vind je het goed zo? Prima! Wil je nog wat meer limosap, doe er dan nog wat bij.
  • Werk je glaasje af met een takje munt, een schijfje citroen en wat ijsblokjes.
  • Mmmmm!
Volg:
Share: