Pannenkoeken op een stokje | Vibez 322122258431683

Pannenkoeken op een stokje

Pannenkoeken op een stokje

Verwen je huisgenoten met deze zoete lekkernij. Ideaal als je iets te vieren hebt, tijdens het bingewatchen of gewoon omdat het kan! Guilt-free want er zit fruit in, toch? 🙂

Vergeet zeker niet jouw versie van dit receptje te delen op Instagram: beleefjevibez

Materiaal

  • Grote kom
  • Staafmixer
  • Satéstokjes
    (pannenkoeken)pan
  • Enkele kleine kommetjes

Ingrediënten pannenkoekendeeg
(voor ongeveer 10 pannenkoeken)

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 1 theelepel bakpoeder (of bicarbonaat)
  • ½ theelepel zout
  • (25 gr suiker) > mag er in maar moet niet..
  • 550 ml melk
  • 100 ml water
  • 4 eieren

Ingrediënten aanvulling

Fruit naar keuze: druiven, banaan, ananas, kiwi, mango, besjes, aardbeien (het is nog een beetje vroeg, dus kijk naar de prijs ;)) …
Choco/ bruine suiker/ witte suiker/ siroop/ confituur/ …

Bereiding pannenkoekendeeg

  • Doe alle ingrediënten in een grote kom.
  • Mix het geheel tot er geen klontertjes meer inzitten.
Let op! Hou de kop van je mixer volledig in het beslag als je mixt, anders ga je de muren mogen schoonmaken ☺!

Tip: ben je maar alleen? Maak dan de helft van het beslag. Of doe de overschot van het beslag in een afgesloten kom, je kan deze nog 3 dagen bewaren in de koelkast (dan kan je morgen nog eens pannenkoeken eten). Je kan de pannenkoeken ook allemaal bakken en de overschot in de koelkast bewaren voor later.

Tip: pannenkoeken zijn ook heel lekker als avondeten! Vul je pannenkoek met pitavlees/ tofu/ tomatensaus/ groentjes/ kaas/ restjes van een avondmaal/ … rol hem dicht zoals een burrito en smullen maar!

Bereiding aanvulling

  • Was het fruit, schil het indien nodig en snij het fruit wat jij graag hebt in grote stukken. Doe het in aparte kommetjes.
  • Pannenkoekenstokjes
  • Besmeer een pannenkoek met wat jij graag hebt en rol hem op. Snijd hem in stukjes.
  • Steek een stukje pannenkoek op een stokje en dan een stuk fruit. Dan terug een stukje pannenkoek en dan weer een stukje fruit. Maak er een mooi gekleurd stokje van!

Tip: wil je helemaal gek doen, maak dan chocoladesaus (100 gr chocolade smelten met 75 gr room, in de micro of in een pannetje) en dip je stokje in de chocoladesaus!

Volg:
Share: